Mastersi, przed nami eliminacje na przepięknym i niezwykle gościnnym polu Sand Valley. Poniżej znajdziecie garść najważniejszych informacji oraz listę uczestników.
- Starty i czas gry
1 sierpnia – z tee 1 od godziny 09:00 (Tee Times zostaną ogłoszone 31.07 około godz. 16:00)
2 sierpnia – z tee 1 od godziny 09:00
Tee time będą wysyłane mailem oraz opublikowane na naszej stronie
- Planowany czas gry: 5h
- Limity:
Maksymalna liczba uczestników: 80 osób,
Minimalny wiek: 24 lata,
Maksymalny HCP gry = 36, zawodnicy z HCP wyższym grają z HCP gry =36,
Aby wziąć udział w turnieju, wymagany jest aktywny HCP. Osoby nie posiadającego aktywnego HCP grają z HCP = 0. W wypadku gdy gracz prowadzi HCP w związku innym niż PZG konieczne jest przesłanie lub okazanie na turnieju aktualnego potwierdzenia HCP.
- Starty z tee:
kobiety: czerwone
mężczyźni: żółte
- Klasyfikacje
Klasyfikacja generalna (z której można zakwalifikować się do finału) prowadzona jest w formacie strokeplay netto na 18. dołkach w następujących kategoriach handicapowych:
[0-10]
[10,1-15]
[15,1-20]
[20,1-25]
[25,1-36]
MAXIMUM SCORE
Maximum Score – format stroke play, w którym wynik brutto gracza został ograniczony do maksymalnej liczby uderzeń na dołku do par +5, tj. na dołku par 3 do 8; par 4 do 9 i par 5 do 10. W przypadku osiągnięcia takiego wyniku gracz jest zobowiązany do podniesienia piłki i zapisania wyniku MAXIMUM SCORE lub zostawienia pustego miejsca.
- Ze względu na sytuację związaną z pandemią COVID 19 dla Waszego bezpieczeństwa prosimy o zachowanie społecznego dystansu oraz przestrzeganie zasad związanych z uprawieniem gry w golfa w tym szczególnym czasie, które opisane będą w regułach lokalnych.
- Dokumenty turniejowe online
Reguły lokalne, pin position oraz pace of play (czyli popularna czasówka) będą do pobrania także na stronie www.polishmasters.pl w aktualności dotyczącej danego turnieju. Powyższe dokumenty dostępne będą także w formie papierowej na startach jednak ze względu na bezpieczeństwo udostępniliśmy je również online.
Komitet turniejowy dopuszcza używanie telefonów komórkowych w celu sprawdzania reguł lokalnych, pin position oraz pace of play czy zapisywania wyników jak i kontaktu z sędzią.
- Zapisywanie wyników
Gracze samodzielnie zapisują swoje wyniki na dołkach na swojej karcie wyników oraz wyniki osoby, którą markują. Gracz po rundzie potwierdza (wystarczy ustnie) wyniki współgraczy podczas zdawania score cardy i przekazania wyników ustnie komitetowi turniejowemu.
- Flagi
Podczas rundy golfowej w dołkach umieszczone są flagi. W żadnym momencie nie jest zalecane wyjmowanie flagi z dołka.
- Nagrody
Nagrodami rzeczowymi uhonorowane zostaną 3 najlepsze wyniki netto w każdej z pięciu grup HCP oraz zwycięzcy dołków konkursowych.
W tym roku aż 5 zwycięzców każdej z kategorii HCP w klasyfikacji generalnej netto otrzyma prawo startu w turnieju finałowym. Automatyczna kwalifikację do finału mają również osoby, które uzyskały rezultat równy z wynikami zwycięskimi w swojej grupie HCP. Jeśli wśród zwycięzców znajduje się osoba, która już wcześniej zapewniła sobie prawo startu w finale, prawo startu przechodzi na kolejną osobę. Dodatkowo na polu przeprowadzone zostaną konkursy: Longest Drive i Nearest to the Pin.
Finał turnieju Polish Masters odbędzie się w dniach 25-27 września na dwóch podwarszawskich polach: First Warsaw Golf&CC oraz Sobienie Królewskie Golf&CC. Po dwóch dniach nastąpi cut, a ostatnia runda będzie miała miejsce na First Warsaw Golf&CC.
- Regulamin turnieju znajduje się w zakładce Regulamin.
- Harmonogram zawodów:
1 sierpnia
08:00 – 10:00 Rejestracja zawodników
09:00 – 10:30 Starty 1. rundy turnieju Polish Masters
14:00 – 15:30 Catering w domku klubowym
15:00 Otwarty bar Ballantine’s
15:30 Konkurs przy domku klubowym
16:00 Rozdanie nagród za dołki konkursowe
2 sierpnia
09:00 – 10:30 Start 2. rundy turnieju Polish Masters
14:00
– 15:30 Catering w domku klubowym
16:00 Rozdanie nagród
- Kontakty:
Dyrektor turnieju: Anna Maliszewska, tel. 510 066 459.
Sędzia turnieju: Krzysztof Pulsakowski, tel. 509 725 801.
Lista uczestników znajduje się w pliku PDF pod tym linkiem >>